Història

 

UNISUBMOLINS

El Club Esportiu UNISUB Molins de Rei és una entitat esportiva sense ànim de lucre, fundada l’any 1997 i dedicada a la divulgació del submarinisme d’esbarjo.

Com a club federat que som, els cursos impartits són els reconeguts FEDAS-CMAS. Estem associats a la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques i inscrits en el Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport, i en el Registre de Centres de Submarinisme del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

Les nostres activitats de divulgació pertanyen a diferents àmbits, entre ells el Formatiu, Social, Cultural i Foment de la seguretat.

En l’àmbit Formatiu, el Club disposa d’escola de submarinisme, que periòdicament imparteix cursos de submarinisme, tant d’iniciació com de perfeccionament i especialitats.

Les activitats d’àmbit Social consisteixen a:  Actuar com a punt de trobada dels socis en reunions setmanals que es convoquen cada dimecres durant tot l’any i els socis hi intercanvien experiències, programen immersions, projecten viatges de submarinisme, etc. Tramitar la Llicència Federativa anual per a tots els socis que ho desitgen. Facilitar que les persones que s’inicien en la pràctica del nostre esport puguin practicar-lo, i adquireixin l’experiència necessària. En aquest sentit, al llarg de l’any es programen una sèrie de trobades de socis, en les quals es programen immersions de nivell fàcil i els instructors i cabussadors experimentats del Club guien els principiants en grups reduïts. Quan s’acosta final d’any, fem un sopar de trobada de socis.

Dins l’àmbit Cultural, potenciem el respecte per la natura mitjançant el coneixement, fomentem els coneixements dels socis en els camps de la fotografia i la biologia marina, mitjançant projeccions de fotografies i xerrades periòdiques. El Club disposa d’un petit fons de llibres relacionats amb la immersió i la biologia marina, i està subscrit a revistes especialitzades.  També participem de la vida cultural de Molins de Rei, mitjançant la nostra presència en la històrica Fira de la Candelera.

Som conscients que, tot i que el submarinisme ha assolit uns alts nivells de seguretat, l’estat subaquàtic i hiperbàric no són situacions naturals en l’home. Per aquests motius fomentem que els socis facin aquesta activitat amb la màxima seguretat. Per una banda, fomentem el submarinisme responsable (que cada cabussador faci les immersions d’acord amb els seus coneixements i experiència). Per una altra, facilitem que els socis tinguin els coneixements necessaris per poder socórrer qualsevol submarinista que hagi patit un accident.